نوشته شده توسط دکترسیدرضاآقاسیدحسینی
تیم مشاوران مدیریت ایران :
وب برندینگ Web-Branding ( که آن آنلاین برندینگ Online Branding یا اینترنت برندینگ Internet Branding نیز میخوانند) یکی از بخشها و تکنیکهای مدیریت برند و برندینگ است که با به کارگیری دنیای وب به عنوان یک رسانا به دنبال ایجاد جایگاهی برای یک نام تجاری (برند Brand) در بازار است.
تفاوت وب برندینگ با سئو SEO چیست ؟
- وب برندینگ مفهومی جامع برای گسترش یک برند در دنیای وب بر اساس استفاده از کلیه ابزارهای موجود و یا خلق ابزار جدید برای انتشار پیام برند است.
- سئو (بهینه نمودن وبسایت برای موتور جستجو Search Engine Optimization) به عنوانی یکی از ابزار وب برندینگ به دنبال بهینه نمودن وبسایت برای بالا بردن جایگاه سایت در یک یا نهایتا دو موتور جستجوی اینترنتی در زبان خواص است ( بهینه نمودن بر اساس یک زبان محاوره مثلا انگلیسی و یا نهایتا انگلیسی/فارسی صورت میگیرید).
در سئو هدف اصلی رتبهبندی Website Ranking است اما در وب برندینگ هدف انتشار حداکثر پیام برند است.
برخی از برنامه نویسان تحت وب که به دنیای سئو تسلط کافی دارند (سئوکار خواند میشوند) قادرند که بدون درج تولید محتوای همیشهسبز و تنها با کپی مطالب سایتهای دیگر و خرید لینک متعدد از سایت دیگر ، وبسایت را تا سایت شماره یک در گوگل بالا بیاورند.
اما سوال اساسی اینجاست :
آیا برای برند شما کاری صورت پذیرفته است؟ آیا با رتبه اول قرار گرفتن در گوگل (بر اساس 2 یا 3 کلمه) برند شما جاودان شد ؟ آیا همهچیز به وبسایت گوگل ختم میشود ؟
این به دین معنا نیست که سئو نباید مدنظر باشد بلکه به این معناست که سئو راه رستگاری برندتان نخواهد بود بلکه تنها یکی از ابزارهای در دست مدیر برند برای عملیات وب برندینگ است.
بنابراین وب برندینگ عبارت است از یک استراتژی که صاحبان کسبوکار در جهت تعریف جایگاه خود در بازار استفاده مینمایند. حتی کسبوکارهای بزرگ و شناختهشده نیز در این حوزه سرمایهگذاری فراوانی انجام میدهند تا برند خود را با شهرتی مناسب همراه سازند( تفاوت شهرت و برند)، زیرا فعالیتهای وب برندینگ تاثیری بسیار عمیقی بر گسترش مرزهای شناخت از برند خواهد داشت. با توجه به رشد روز افزون جوامع، برندها نقش بسیار مهمی در زندگی مصرفکنندگان، ایفا مینمایند. بنابراین دنیای وب به عنوان ابزاری برای ارسال پیام به مخاطبان کنونی و آتی برند تلقی میشود.
پس وب برندینگ به عنوان ابزاری برای حمایت از برنامههای بازاریابی سازمان بکار گرفته میشود. توجه نمایید که در استفاده از وب برندینگ دقیقا همان اهدافی مدنظر است که در سایر روشهای برندینگ موردتوجه قرار میگیرد. شاید مهمترین این اهداف، افزایش میزان تقاضا برای محصول یا خدمات سازمان است.
اگر دقت نموده باشد وب برندینگ را یک استراتژی معرفی نمودیم. به این معنا که یک برنامه بلندمدت و دارای برنامه عملیاتی Action Plan خواهد بود.
وب برندینگ دارای 2 بعد اساسی است :
1- بعد مدیریت : برای وب برندینگ نیاز به تفکر مدیریتی برای ترسیم جایگاه برند در بازه بلندمدت وجود دارد. این همان چیزی است که مدیریت بازاریابی یا مدیریت برند سازمان بدان تسلط دارد. زیرا از برنامههای بازاریابی سازمان مطلع هستند و یا حداقل با مفاهیم بازاریابی آشنا هستند.
2- بعد مهندسی : برای و ب برندینگ نیاز به تواناییهای اجرایی مانند برنامهنویسی، طراحی دوبعدی و سهبعدی، تولید ویدیو ... وجود دارد تا بتوان دنیای وب را همانطور که پیشتر گفته شد به عنوان رسانایی برای انتقال پیام به کار گرفت.
نکته : اگر در واحد بازاریابی سازمان بعد مدیریتی وب برندینگ وجود داشته باشد ولی بعد مهندسی آن نباشد، با همکاری با یک شرکت (طراحی وبسایت) میتواند این خلع را پر نماید، اما اگر بعد مدیریتی آن درون واحد بازاریابی وجود نداشته و سازمان تصمیم گرفته باشد تا هر دوی این ابعاد را به یک شرکت (طراحی وبسایت) واگذار نماید، چندین تجربه ناموفق شرکتهای ایرانی و خارجی نشان داده است که این مسیر کاملا به بیراه رفته و عملیات از وب برندینگ به سئو سایت ختم شده و تمام نتایج حاصلشده از سرمایهگذاری انجامشده نیز در مدتی کمتر از 6 ماه از بین خواهند رفت.
- اگر یک مدیر برند دارای تحصیلات و سابقه اجرایی در خصوص مهندسی نرمافزار و مدیریت بازاریابی باشد و بتواند هردوی این موارد را شخصا و با کیفیت بالا در سازمان اجر نماید، کلید طلایی موفقیت آن سازمان در حوزه برندینگ تحت وب است.
اهمیت وب برندینگ :
هر مدیری در مورد فواید آگاهی از برند و اینکه چگونه برند میتواند بر سود حاصله سازمانش تاثیر گذارد، مطلع است. هدف برند تمایز محصولات و خدمات یک شرکت از سایر رقباست که دقیقا همان محصول یا خدمت را ارائه مینمایند.
برندسازی مناسب موجب ایجاد وجه تمایز محصولات شده و نهایتا سبب میگردد تا شرکتی را با محصولاتش بشناسند. در این حالت جایگاه محصول Product Positioning تمایز محصول Product Differentiation به یکدیگر گره خواهند خورد. این دو را باید در استراتژی و ب برندینگ مد نظر قرار داد تا بخشی از بازار را به تملک خود در آورده و به مشتری وفادار به برند دستیابید. وفاداری مشتری به برند از طریق بازاریابی ارتباطی به راحتی قابل تحصیل است.
آیا سرمایهگذاری بر وب برندینگ ارزشش دارد ؟
چندین شرکت و برند را حداقل شخصا به یاد میاورم که تلاشهایشان در خصوص ایجاد یک برند به شکست انجامیده است. زیرا این برندهای دارای نقطه تمایز خاصی نبوده و یا نتوانسته بودند آن را در قالب پیام منتقل نمایند.
استراتژی برندینگ اینترنتی:
حتما همراه با معرفی ارزشهای سازمان به مخاطب است. در کل اگر فرد یا تیم مجری، دانش و ابزار لازم را در اختیار داشته باشند، این استراتژی برای سازمان ارزشآفرین بوده و سرمایهگذاریمناسبی است. هرگز مستقیما وارد اجرای یک کمپین وب برندینگ نشوید بلکه پیش از آن، فرایند امادهسازی زیر را از طریق یک مشاور بازاریابی حرفهای از خارج از سازمان که ذینفع نباشد ( به محصول و خدمات از زاویهای دیگر نگاه کرده و نقاط تاریک و مشکلآفرین آن را با نگاهی نقادانه بنگرد و گزارش نماید) طی نمایید :
1- بررسی محصول یا خدمات
2- بررسی فرایندهای ارائه کالا و خدمات
3- بررسی زیرساختهای موجود برای وب برندینگ
4- برنامهریزی روشهای تولید پیام
5- برنامهریزی روشهای همکاری و رقابت
6- تعیین جایگاه افراد در اجرا و پیگیری امور
7- تعیین جدول زمانبندی انجام امور
8- تعیین روش خدمت به مشتری
9- تعیین روش ارائه گزارش از نتایج حاصله
2- بررسی فرایندهای ارائه کالا و خدمات
3- بررسی زیرساختهای موجود برای وب برندینگ
4- برنامهریزی روشهای تولید پیام
5- برنامهریزی روشهای همکاری و رقابت
6- تعیین جایگاه افراد در اجرا و پیگیری امور
7- تعیین جدول زمانبندی انجام امور
8- تعیین روش خدمت به مشتری
9- تعیین روش ارائه گزارش از نتایج حاصله
در صورت وجود برنامه و رویه ارزیابی است که میتوان یک استراتژی برندسازی تحت وب قوی و موثر داشته باشید.
آیا وب برندینگ برای کسبوکارهای کوچک نیز مفید است؟
صرفنظر از تاثیر بزرگی که صنعت آنلاین بر زندگی مردم امروز گذاشته است، این تنها پروژه عظیم فراملیتی است که هر روز توسط افراد در حال رشد و توسعه است. این مشارکت همهجانبه، اینترنت را تبدیل به راهی مطمئن برای گسترش فعالیتهای بازاریابی نموده است. زمین بازی اینترنت به یک میزان در اختیار شرکتهای بزرگ و کوچک قرارگرفته است تا برند خود ترویج دهند. بنابراین بر بستر وب میتوان در کوتاهترین زمان یک محصول یا خدمت را معرفی نمود، درحالیکه در دنیا واقعی تدارکات معرفی سریع یک کالای جدید شاید ماهها زمان برده و نیاز به سرمایهگذاری عظیمی داشته باشد. برای یک شرکت کوچک زمانی تولید یک محصول اقتصادی و سودآور است که به یک بازار بزرگ دسترسی داشته و با تمرکز بر کیفیت و خدمات مناسب بر مشتریان بالقوه آن بازار تاثیر نماید.
پس شرکتهای کوچک ارزش و تمایز ایجادشده در محصول یا خدمت خویش را در فرایند وب برندینگ مورد تاکید قرار میدهند. درنتیجه میتوان گفت که وب برندینگ راهی برای رقابت در بازارهای بزرگ و با رقبای بزرگ است.
اگر وب برندینگ به صورت اصولی انجام گردد سبب :
1- افزایش آگاهی از برند
2- تقویت ارزش خاص پیشنهادی برند
3- بیان داستان برند
4- شناخت مشتری و ایجاد فهرست مشتریان
5- برقراری مکالمه با مشتریان بالقوه یا بالفعل
2- تقویت ارزش خاص پیشنهادی برند
3- بیان داستان برند
4- شناخت مشتری و ایجاد فهرست مشتریان
5- برقراری مکالمه با مشتریان بالقوه یا بالفعل
تیم مشاوران مدیریت ایران : مطالب این سایت شامل حمایت از حق مؤلف و مترجم است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر