آیا بیزینس پلن هنوز کاربردی است ؟
بیزینسپلن ( طرح کسبوکار تجاری ) برای بسیاری از کارآفرینان یک چیز غیرمرسوم است و تنها در زمانی که بخواهند وامی از بانک دریافت نمایند، سند کسبوکار تجاری را به عنوان یک مدرک تکمیلی در پرونده خود قرار میدهند !
این مدیران هرگز به این فکر نمیکنند که داشتن یک نقشه راه میتواند به آنها کمک نماید. از همین روست که بسیاری از آنان ، خطاهای بزرگی را چندین بار تکرار نموده و اشتباهات خویش را به گردن نصیب و قسمت و شانس میاندازند. طرحتوجیهی حتی اگر ناشیانه و فقط در یک صفحه باشد ، بهتر از نبودش در سازمان است. برای اجرایی شدن هر ایدهای نیاز به یک نقشه راه است. بیزینس پلن میتواند بین تواناییهای اجرایی و منابع شما یک تعادل منطقی ایجاد نموده و پیام برند را به درستی به مخاطب منتقل نماید.
بیزینس پلن یک دارایی ارزشمند است. این نکته را دوباره گوشزد مینماییم که طرح توجیهی یا طرح کسبوکار تجاری تنها برای جذب سرمایهگذار و یا دریافت وام نیست. بیزینس پلن مانند فانوس دریایی ، هادی شماست . فردی که به دنبال تدوین طرح توجیهی است ، حتما باید به نکات زیر توجه نماید.
۹ دلیل برای نوشتن بیزینس پلن
-
شفافیت
نوشتن طرح توجیهی برای سازمان و یا یک سرمایهگذار، به شما به این امکان را میدهد که در مورد کاری که انجام میدهید و جایی که میرود ، دوباره فکر نمایید. شاید بسیاری از اطلاعات غیراساسی موجود در آن سند ، حتی در طی زمان پرینت گرفتنش ، منسوخشده باشد ، پس از کلیات طرح توجیهی به عنوان یک نقشه راه استفاده نمایید و نیاز نیست همهچیز را موبهمو مدنظر قرار ندهید.
-
شناخت عمیق و درستی از بازار
هرچند که ممکن است که نوشتن طرح توجهی کامل و دقیق چند هفته زمان نیاز داشته باشد و در آخر برای مدتها هم به آن سر نزنید ، اما اولین دفع ای که آن را مطالعه نمودهاید ، کلیات برنامهها در ذهن شما ترسیم میگردد و چهارچوب ذهنتان شکل میگیرد که کجا هستید و چگونه مقصد کجاست. این شاخت اصولی و کلی از موقعیت خود بازار ، به شما کمک میکند که ریسکهای عمدا و خطرناک را شناخته و برای آنان از پیش برنامهای داشته باشید.
-
راهبری سازمان
یکی از اصلیترین دلایل نوشتن طرح توجیهی ، صرفنظر از اهداف مالی ، کمک به حفظ سکان مدیریت سازمان در مسیر درست است . هر کسبوکاری بدون یک برنامه مدون ، حتما از مسیر اصلی خود خارج و سازمان متحمل مشکلاتی خواهد نمود. یک طرح توجیهی با پیشبینی هزینهها ، پیش بنی درامدها و چیزهایی دیگر ، به دستیابی سازمان برای رسیدن به اهداف بلندمدت کمک خواهد نمود.
-
تمرین شما را روی فرم نگه میدارد
حتی اگر بیزینس پلنی که مینویسند ساده بوده و بعد از نگارش به دور انداخته شود ، باز کمک خواهد نمود که ذهنتان دوباره به موارد مهم کسبوکار فکر نماید. شاید نوعی گرم کردن موتور تفکر باشد.
-
تاییدیه محاسبات ریاضی
بسیاری از ایدهها بر روی کاغذ و یا در زمان صحبت عالی هستند. اما وقتی پای محاسبات ریاضی به میان میآید ، هرچند که ساده باشد ، این ایده به چیزی جز یک فاجعه مالی تبدیل نخواهند شد. قبل از شرع هر نوع کسبوکاری باید حداقل برخی موارد مانند نرخ بازگشت سرمایه ROI و چندین سناریو محتمل را در نظر گرفته و محاسبه نماییم.
-
دقت
بیزینس پلن به درست فکر کردنتان کمک میکند. این پلن باید اعتبار ایده ، بازار هدف ، نحوه رقابت و … شما را به چالش بکشد و شما را به انجام بهترین عملکرد ترغیب نماید.
-
هماهنگی
نوشتن یک طرح کسبوکار یکراه ایدئال برای ایجاد هماهنگی بین اعضای سازمان و برنامههای کنونی و آتی سازمان است.در گام نخست ، ضروری است که پایهگذاران سازمان برای پیش برد اهداف و موفقیت سازمان خویش همعقیده باشند. از این طریق سوءتفاهمی بین آنها ایجاد نخواهد شد.
-
قابل اتکا و اعتماد
بیزینس پلن به مدیران سازمان کمک مینماید تا چشمانداز و برنامههای آتی خود را بیان نمایند. یک بیزینس پلن حرفهای بر اساس یک استاندارد مشخص و چهارچوب معین تدوین میشود که دارای سوالاتی است که مدیر را مجبور مینماید تا چشمانداز و استراتژی بلندمدت را ترسیم نمایند . برنامهای که منطقی و قابل اتکا باشد را میتوان نوشت و بر اساس همین برنامه میتوان رشد نمود.
-
اطلاع از پیام
طرح کسبوکار تجاری بهطور فوقالعادهای کمک بسیار خوبی برای توصیف کاری است که انجام میدهید ، رقبای شما چه کسانی هستند و یک برنامه واقعبینانه ۳ تا ۵ ساله به دست میدهد. هر یک از یک فعالیتها بسیاری ضروری است اگر به دنبال شروع یا توصیه سرمایهگذاری خود هستید و یا میخواهد بدانید که چگونه در جمعی از متخصصین و همکاران خود از طرح یا ایده خود به صورت آگاهانه تعریف نمایید ،باید این سندی در دست داشته باشید.
تیم مشاوران مدیریت ایران : مطالب این سایت شامل حمایت از حق مؤلف و مترجم است و هرگونه کپی برداری بدون درج لینک منبع پیگرد قانونی دارد.
مقاله " ۹ دلیل برای نوشتن بیزینس پلن ( طرح توجیهی ) Business Plan " ، اولین بار در سایت تیم مشاوران مدیریت ایران IranMCT منتشر شده است. نویسنده مطلب : دکترسیدرضا آقاسیدحسینی .
همچنین میتوانید خبرنامه تیم مشاوران مدیریت را در تلگرام، هفتهای یکبار دریافت نمایید :
http://ift.tt/1UkG077
from تیم مشاوران مدیریت ایران IranMCT http://ift.tt/2kZBQEL
via IFTTT
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر