۱۳۹۴ خرداد ۷, پنجشنبه

7 عامل عدم موفقیت دوره‌ آموزش فروشندگی حرفه‌ای

تیم مشاوران مدیریت ایران :
بر اساس نتایج تحقیق ES Research ، در حدود 85 تا 90 درصد آموزش‌های فروش، پس از گذشت 120 روز، هیچ تأثیر مثبتی بر سطح فروش سازمان نداشته است. هرساله، شرکت‌ها در سراسر جهان میلیون‌ها دلار بر دوره‌های آموزشی فروش سرمایه‌گذاری می‌نمایند. میلیون‌ها دلاری که بیهوده صرف دوره‌های آموزشی ناامیدکننده‌ای می‌شود که در بهترین حالت تنها در یک دوره زمانی بسیار کوتاه بر فروش و فروشنده اثر می‌گذارد.
7  عامل عدم موفقیت دوره‌های آموزش فروشندگی حرفه‌ای
 شاید آموزش فروش بلافاصله بعد از اتمام یا در ماه‌ها بعد موجب ناامیدی مدیران گردد.
بر اساس تجربه و تحقیقات تیم مشاوران مدیریت ایران، دوره‌های آموزشی فروش اجراشده توسط برخی افراد کم‌تجربه و ناآشنا به فرایند آموزش فروش حرفه‌ای (آموزش فروشندگی حرفه‌ای) به 7 دلیل زیر اتفاق می‌افتد. و شاید برایتان عجیب باشد، با بررسی سازمان کارفرمایان، تعداد آموزش‌های ناموفق فروش، بسیار کمتر از تعداد موفق آن بوده است.
اگر به دنبال عدم تکرار این اشتباه در سازمان خویش هستید به موارد زیر دقت نمایید:

1- عدم درک صحیح سازمان آموزش‌دهنده از کسب‌وکار و نیازهای آموزشی کارفرما.
آموزش فروش تقریبا هیچ شانسی برای ایجاد نتایج پایدار ندارد، اگر رهبر سازمان:
  • هدف گزاری و نتایج مدنظر خویش را بر اساس تخیلات به‌جای ارزیابی واقع‌گرایانه از داده‌های صحیح، طرح‌ریزی نموده باشد و اگر در مورد نتایج مورد انتظار خویش، هیچی تحلیلی نداشته باشد و نداند که چگونه باید به آن نتایج دست یابد، در این حالت آموزش فروش پیش از شروع محکوم‌ به شکست است.
  • ارزیابی صحیحی از نیازهای آموزشی تیم فروش خود نداشته باشد. اگر سازمان و مدیر نداند که تیم فروش چه مهارت‌هایی داشته و چه نقاط ضعفی در تیم وجود دارد.چه برنامه آموزشی برای آنان نیاز است.

2- عدم موفقیت در تولید دانش فروش.
فروشندگان می‌دانند که چه می‌فروشند، فروشندگان چیزی را که می‌دانند، می‌فروشند. اغلب مربیان فروش بر آموزش نحوه فروش تمرکز دارند، درحالی‌که سازمان نیاز به آموزش مهارت‌های فروش حرفه‌ای دارد. توانمندسازی نیروی فروش تنها یک روی بسیار مهم سکه است، روی دیگر آن دانش فروش است.
فروشند باید محصول یا خدمت را کاملا شناخته و با تسلط کافی و بیانی شیوا، آن را تشریح نماید. اغلب مدرسین فروش، تنها بر آموزش نحوه فروش و یا اگر تا حدودی حرفه‌ای باشند بر مهارت‌های فروش تمرکز می‌نمایند و دانش فروش را نادیده و کم‌اهمیت می‌شمارند.

3- عدم موفقیت در ارزیابی ویژگی‌های افراد.
توجه نمایید، اعطای توانایی فروش به فروشندگان، کافی نیست. بلکه باید در خصوص اعضای تیم فروش خود اطلاعات و شناخت کافی داشته باشید، شاید در تیم فروش فردی با ویژگی‌های خاص برای رسیدن به عملکرد تیمی بالاتر وجود داشته باشد. ما این ویژگی را ویژگی محرک می‌نامیم. کشف این ویژگی، فقط نشان نمی‌دهد که چه کسی می‌تواند بفروشد، بلکه نشان می‌دهد که چه کسی خواهد فروخت، و چه کسی در بالاترین سطح عملکرد است.

4- عدم موفقیت در تبیین فرایند و متدلوژی فروش در سازمان.
بسیاری از آموزش‌دهندگان فروش از ارائه متدولوژی فروش به تیم فروش برای پیروی از یک فرایند سیستماتیک جهت افزایش تعداد مشتریان، خودداری می‌نمایند. بدون فرایند و متدولوژی، آموزش‌ها فراموش‌شده و فروشندگان هرروز چرخ را از ابتدا اختراع خواهند نمود.

5- عدم موفقیت در جلب، جذب و تعامل مناسب بین مدرس و تیم فروش.
در بسیاری از شرکت‌ها، آموزش‌های فروش به‌دفعات و توسط افراد متفاوتی برای تیم فروش ارائه می‌شود، اما از کارشناسان فروش این جملات بسیار شنیده می‌شود:
- کسالت‌آور.
- غیرکاربردی.
- مطالب فاقد ساختار حرفه‌ای.
- وقتمان را تلف کردیم.
بزرگ‌سالان با تمرین و تکرار می‌آموزند. آموزش باید دارای برنامه برای جلب و جذب افراد در زمان برگزاری دوره‌های آموزشی باشد. با ارائه آموزش‌های عملی و ایجاد یک فضای حرفه‌ای اما شاد، باید به جلب و جذب افراد تیم فروش و افزایش سطح مهارت‌های آنان اقدام نمود. آموزش نباید تهاجمی، کاملا آکادمیک و خشک و یا استاد و شاگردی سنتی باشد.

6- عدم موفقیت در تقویت آموزش موجب بی‌اثری آن می‌گردد.
اغلب آموزش‌دهندگان فروش، بر آموزش و تمرین مهارت، در بازه 2 یا 3 روزه متمرکز هستند. اگر آموزش بر اساس ساعات و یا روزها و بدون تمرین و تقویت محدود گردد، اثر آموزش سریع‌تر از مدت آموزش خنثی می‌گردد.
بدون تقویت، حتی اگر فروشنده عاشق دوره فروش باشد، امکان ندارد که پس از اتمام دوره، در اوقات فراغت خود در منزل به‌مرور آموزش‌های خود بپردازد.
بدون تقویت، فروشنده مهارت‌ها و دانش فروش را فراموش خواهد نمود.

7- عدم موفقیت در ارزیابی، پاسخگویی و بهبود مستمر.
تعداد کمی از شرکت‌ها، اثربخشی آموزش فروش و بهبود عملکرد تیم فروش را ارزیابی می‌نمایند.
ازآنجایی‌که سازمان در مورد دستیابی خود به موفقیت‌های جدید هیچ اطلاع یا ارزیابی خاصی ندارد، آموزش فروش می‌تواند به‌راحتی به شکست انجامد. از سوی دیگر به علت عدم وجود ارزیابی موثق و دقیق در سازمان، پاسخگویی و مسئولیت‌پذیری نیروی فروش نیز کمرنگ و حتی غیرممکن می‌گردد. چگونه بدون ارزیابی میتوان تغییر رفتار، بهبود مستمر نیروی فروش و دستیابی به اهداف تعیین‌شده را رصد نمود؟
تیم مشاوران مدیریت ایران : مطالب این سایت شامل حمایت از حق مؤلف و مترجم است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.

۱۳۹۴ خرداد ۵, سه‌شنبه

تیم مشاوران مدیریت ایران: تیزر جالب از شیر تاشیاته


شیر taciate کمپین برندینگ خود را آغاز نمود.
 جالب انکه بسته بندی این شیر خیلی شبیه یک محصول تولید داخل ایران است.

تیم مشاوران مدیریت ایران http://www.iranmct.com ارائه دهنده خدمات مشاوره مدیریت - اموزش مدیریت . اموزش اصول و فنون مذاکره حرفه ای برای سازمان ها . مذاکره قرارداد.

۱۳۹۴ خرداد ۱, جمعه

مدل 7 مرحله‌ای حل مسائل و مشکلات کسب‌وکار از پرفسور شیبا

تیم مشاوران مدیریت ایران :
تلاش برای حل مسائل Problem Solving (تجاری یا اداری) سازمان با مشارکت کارکنان، موجب حمایت و تشویق اعضا به هوشمند سازی فضای کار خواهد شد. این عمل هیچ اثر سویی بر کارکنان نخواهد گذاشت، زیرا که آنان خود را بخشی از فرایند حل مشکلات و امید سازمان دانسته و سطح وفاداری آنان را ارتقا خواهد داد.
بهتر است به کارکنان خویش بیاموزید که پیش از طرح مسئله در حضور مدیر خویش(حتی اگر فوریت داشته باشد)، ابتدا تعدادی راه‌حل مناسب پیدا نموده و در هنگام بیان صورت‌مسئله، راهکارهای برون‌رفت از آن را نیز پیشنهاد دهند.
حل مسائل Problem Solving سازمان

پرفسور Shoji Shiba (استاد ژاپنی و متخصص مدیریت کیفیت) بهبود کیفیت فرایندهای موجود در سازمان را، راهکار نهایی حل مشکلات می‌داند. وی یک مدل هفت مرحله‌ای برای حل مسائل را ارائه نموده است. مدلی بسیار ساده که در حل مسائل پیچیده بسیار موثر است.این مدل بر رابطه بین اندیشه و عمل، تمرکز داشته و آن را حیاتی می‌داند.
برای مثال : بعد از مواجه با یک مسئله(مشکل)، باید داده‌هایی در مورد ماهیت و ذات آن مسئله جمع‌آوری شود، برخی فعالیت‌های مرتبط با مسئله را انتخاب و بر بهبود آنان تلاش گردد، اطلاعات بیشتری جمع گردد، اطلاعات را بررسی به علت بروز مسئله پی برده شود، راه‌حل را پیدا و به‌کارگیرید، اطلاعات بیشتری در خصوص اثرگذاری راه‌حل جدید جمع‌آوری و ارزیابی نمایید. اگر راه‌حل خوب است، راه‌حل را استاندارد نموده و آن را جایگزین راهکار سابق نمایید.
  • متأسفانه به علت عدم توجه برخی افراد، برخی راه‌کارهای جدید، خود موجب بروز یک مسئله جدید می‌گردد.

برای آنکه به دام راه‌کارهای جدید اما نامناسب گرفتار نشوید، به مطالب زیر دقت نمایید.

هفت مرحله حل مسئله :
1- تعریف مسئله  (مسئله چیست ؟)
مسئله  یا مشکلی که پیش روی کسب‌وکار خود میبنید.
- فرض که تعداد تماس‌ها در بخش خدمت به مشتری به‌شدت افزایش‌یافته است. شاید صورت‌مسئله موارد ذیل باشد:
  • تعداد تماس
  • مدت‌زمان پاسخ به هر تماس
  • محتوای مطرح‌شده در هر تماس

2- جمع‌آوری داده  (چه اعدادی به این مسئله مرتبط است؟)
- چه تعداد تماس با بخش خدمت به مشتری در 12 ماه گذشته گرفته‌شده است. آن را روی نمودار بیاورید. شاید جهش بزرگی در فرودین ماه در نمودار دیده شود.

3- تحلیل علت وقوع  (چرا این تغییر در اعداد رخ‌ داده است؟)
- باید به دنبال علت ظهور تغییر در اعداد مرحله قبل باشید. در مثال فوق، شرکت یک محصول جدید را به بازار معرفی نموده است و به با شروع کمپین تبلیغاتی تعداد تماس‌ها در فرودین ماه به ناگه افزایش پیدا نمود. مشتریان علاقه به دریافت اطلاعات بیشتر در مورد این محصول هستند.

4- ارائه یک ‌راه‌حل و پیاده‌سازی آن
برای حل مسئله، یک راه‌حل جدید بیابید و آن را در سازمان پیدا سازی نمایید و از آن داده جمع‌آوری نمایید.
- بعد از بررسی سوالات مطرح‌شده از سوی تماس‌گیرندگان، به 5 سوال مشترک دست‌یافتیم. تصمیم گرفته شد تا پاسخ این سوالات را در وب‌سایت، کاتالوگ و تیزر تبلیغاتی بیان نماییم تا برای آن تماسی دریافت ننماییم.

5- ارزیابی میزان تاثیر راه‌حل.
با بررسی داده‌ها از مرحله پیش، اگر راه‌حل مناسب بود، آن قبول و اگر نبود به مرحله 4 بازمی‌گردیم.
- پس از گذشت 2 ماه و با بررسی داده‌ها، تعداد تماس‌ها بسیار کم شده است و نمودار به روند پیشین خود برگشته است.

6- تثبیت و استاندار نمودن راه‌حل.
راه‌حل جدید را برای موارد مشابه آتی در سازمان، تثبیت و ضابطه‌مند می‌نماییم.
- علاوه بر دفترچه معرفی محصول باید اطلاعات موردنیاز مشتری در کاتالوگ ، وب‌سایت و تیزرهای تبلیغاتی بیان گردد.

7- بررسی فرایند اجرای راه‌حل.
روند طی شده برای دست‌یابی به نتایج را به همراه کارکنان ارزیابی و از آن برای حل دیگر مسائل بیاموزید.

Source: Shoji Shiba and David Walden, Quality Process Improvement Tools and Techniques, revision 6; 7/30/2002.
تیم مشاوران مدیریت ایران : مطالب این سایت شامل حمایت از حق مؤلف و مترجم است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.

مدل 7 مرحله‌ای حل مسائل و مشکلات کسب‌وکار از پرفسور شیبا

۱۳۹۴ اردیبهشت ۲۵, جمعه

اثر آموزش تکنیک‌های فروش بر اثربخشی تیم فروش

تیم مشاوران مدیریت ایران :
دستیابی به بهترین نتایج و بالاترین سطح عملکرد تیم فروش
آموزش حرفه‌ای تیم فروش و بازی‌های رایانه‌ای، هردو بسیار مورد علاقه هستند. هنگامی‌که یک بازی جدید را آغاز منمایید ، بعد از 30 ثانیه خواهید باخت. اما پس از گذشت زمان و تکرار بازی با نحوه و اصول صحیح بازی آشنا شده و از شکست‌های پیشین خود درس گرفته و تلاش شما بر عدم تکرار این خطاها در نوبت‌های بعدی است.
شرکت‌ها نیز از همین فرایند برای آموزش تکنیک‌های فروش حرفه‌ای (آموزش تکنیک‌های مهندسی فروش) استفاده می‌نمایند. اگر سازمان توانایی استفاده از منابع و تجربیات آموزشی داخلی خود را نداشته باشد، معمولاً از مدرسین باتجربه فروش برای برنامه‌ریزی و تولید محتوای آموزشی بهره می‌گیرد.
اثر آموزش تکنیک‌های فروش بر اثربخشی تیم فروش
آموزش حرفه‌ای تیم فروش

آموزش تیم فروش باید در جهت کمک به موفقیت فروشنده طرح‌ریزی گردد. مانند راهنمای بازی رایانه‌ای که نکات کلیدی و حیاتی و مواردی که باید از آن حذر گردد را تشریح و بازیگر در دستیابی به جایزه‌های بیشتر کمک می‌نماید.
هنگامی آموزش حرفه‌ای تیم فروش با موفقیت همراه است که اعضای تیم فروش در بالاترین سطح عملکردی خویش باشد.

خصوصیات نیروهای فروش حرفه‌ای:
  •  قادر به انجام کارهایی هستند که باید با بالاترین سطح مهارت انجام گردند.
  •  کارهایی که باید انجام شوند، را انجام می‌دهند.
  •  از کارهای روزانه خود، مطلع هستند.
  •  استمرار و اثرگذاری را در کارهای خود حفظ می‌نمایند.

هفت نکته طلایی در خصوص اهمیت آموزش تیم فروش.
(نکات زیر، راهنمای استراتژیک برای دستیابی به حداکثر تأثیر آموزش بر تیم فروش است): 
  1.  هماهنگی کسب‌وکار با نیازهای آموزشی.
  2.  آموزش شناخت محصول و تکنیک‌های فروش حرفه‌ای برای تشریح سلیس و روان
  3.  تمرکز بر ویژگی‌ها و توانمندی‌ها.
  4.  تعیین، حمایت و اقدام.
  5.  طراحی آموزش اثربخش.
  6.  تقویت یادگیری و انتظارات.
  7.  موظف به پاسخگو بودن.

1- هماهنگی کسب‌وکار با نیازهای آموزشی 
آموزش تیم فروش اگر بر اساس انتظارات خیالی مدیر به جای تحلیل اطلاعات واقعی باشد، بی‌شک دستیابی به نتایج بلندمدت و پایدار از تیم فروش، غیرمعقول خواهد بود.
غالباً به آموزش تیم فروش به‌عنوان یک رخ داد و نه یک سرمایه‌گذاری بر زمان، پول و انرژی سازمان برای تولید درآمد ویژه بیشتر، نگریسته می‌شود. بدون انتظار صحیح از اثر آموزش بر فروش، چگونه در مورد ماندگاری اثر آن بر فروش باید برنامه‌ریزی نمود.
اگر از مدیرانی هستید که تعداد ساعات آموزش را شخصاً تعیین و از آن نیز مضحک‌ترین نتایج فروش را انتظار دارید، باید بدانید که تنها زمان و انرژی خود، مدرس و تیم فروش را تلف می‌نمایید.
  • برای مثال، شرکتی از یک گروه مشاور درخواست نموده بود که برای 750 نفر از شبکه فروش، دوره آموزشی 4 ساعته (در یک روز تعطیل) برگزار نماید. مدیریت آن سازمان هدف خویش از برگزاری این دوره آموزشی را افزایش 2 میلیون دلاری فروش دانست، شاید هم 3 میلیون دلار و در آخر به افزایش 20% میزان فروش اشاره نمود.
البته این به این معنا نیست که حتماً یک دوره آموزشی بلندمدت موجب افزایش فروش می‌گردد، بلکه به این معناست که باید زمان و عناوین آموزشی به تیم فروش باید بر اساس تجربه مدرس و نیاز مدیریت عالی، فرهنگ فروش سازمان، فرایندها، خواسته‌های مدیریت فروش، مشتری و چالش‌های درونی و برونی سازمان انتخاب گردد. هر شرکتی، نیازهای آموزش خاص خود را داشته و باید بر اساس آن مطالب آموزش دسته‌بندی و ارائه گردد.
مهم‌ترین نکته ایجاد هماهنگی بین انتظارات تجاری و نیازهای آموزشی برای جلوگیری از سرخوردگی حاصل از عدم دستیابی به اهداف غیرمنطقی است و همچنین عدم سرمایه‌گذاری بر ناحیه‌هایی که تمرکز بالا و تلاش بر آن لزومی ندارد.
- برای آنکه از صحت انتظارات و اهداف خود برای شروع آموزش تیم فروش اطمینان حاصل نمایید، به سوالات زیر را پاسخ دهید:
  •  انتظار دارید که پس از برگزاری دوره آموزشی فروش، سازمان به چه نتایجی دست یابد؟
  •  تیم فروش به همراه مدیریت فروش باید به چه بخشی از آن نتایج دست یابد ؟
  •  چه تفاوتی عمده‌ای بین نقطه A (نقطه‌ای که در آن هستید) و نقطه B ( نقطه‌ای که نیاز به حضور در آن دارید) وجود دارد ؟
  •  چه مزیت‌هایی برای رفتن از نقطه A به B و حفظ این نقطه جدید، دارید؟

2- آموزش شناخت محصول و تکنیک‌های فروش حرفه‌ای برای تشریح سلیس و روان 
من به‌عنوان یک فارسی‌زبان در مقطع راهنمایی و دبیرستان، زبان عربی را مطالعه و برای آن نمره قبولی دریافت نموده‌ام، در چند کشور عربی نیز برای مدتی حضورداشته‌ام. اما نمی‌توانم به زبان عربی صحبت نمایم. این همان مشکل در مکالمه سلیس و روان است.
فروشنده‌ای که با محصول خود آشنا نیست و به تکنیک‌های فروش حرفه‌ای مسلط نیست، با همین مشکل روبرو است.
  • فروشنده حرفه‌ای باید با تسلط 100 % و به‌صورت سلیس و روان قادر به تشریح محصول خود باشد.
اغلب آموزش‌دهندگان بر دقت آموزش‌های خود تأکید دارند، از فروشندگان یک آزمون کتبی گرفته و همه آن‌ها را نیز قبول اعلام می‌نمایند. اما مسئله اینجاست که دقت آموزش در بلندمدت کافی نیست. اگر فروشنده چیزی‌هایی را در مورد محصول بداند اما آن را بسیار کند یا بدون اعتمادبه‌نفس بیان نماید، نشان آن است که شناخت وی از محصول بسیار ناچیز است.
فرض که اعضای تیم فروش شرکت X نمی‌دانند : چگونه باید یک سوال مناسب از مشتری پرسیده و چگونه باید هیجان ایده موجود در محصول یا خدمت را به مشتری منتقل نمایند.
شاید این شرکت شروع به آموزش تیم فروش در خصوص"نحوه سوال پرسیدن" و "نحوه انتقال پیام" نماید . اما مشکل همچنان باقی است. زیرا حال فروشنده می‌داند که باید سوالی بپرسد، اما چه سوالی باید بپرسد؟
فروشنده در خصوص محتوای سوال مشکل دارد، زیرا که نمی‌داند چگونه این سوال مشکلات مشتری حل خواهد نمود.
آموزش نباید تک‌بعدی باشد و باید بر تمام جنبه‌های مدنظر مدیریت فروش (آموزش تکنیک‌های فروش، شناخت محصول، شناخت مشتری، شناخت نیاز مشتری و تشریح محصول یا خدمت) تمرکز نمایید.

3- تمرکز بر ویژگی‌ها و توانمندی‌ها : 
تخصیص امکانات به تیم فروش کافی نیست. باید در خصوص ویژگی‌های محصول و خدمات و نحوه ارزیابی آنان نیز به آنان آموزش داد.
ویژگی‌ها جزء شخصیت، تمایلات و باورهای محصول یا خدمات است. هنگامی‌که مدیر سازمان از ویژگی‌ها و خصوصیات محصول، درک و ارزیابی درستی ندارد، حتماً آموزش تیم فروش به شکست خواهد انجامید. زیرا ممکن است فروشنده‌ها دارای مهارت و شناخت موردنیاز را باشند، اما قادر به استفاده از آن نباشند.
فروشنده با جهت‌دهی، مربیگری، ارائه نقشه راهنما، بالا بردن اعتمادبه‌نفس و تقویت مثبت از سوی مدیریت، قادر به کاربردی نمودن این دو عنوان می‌باشند.
      • بر اساس نتایج یک تحقیق، 45% فروشندگان، هرگز محصولی را بر اساس ویژگی‌های آن نفروخته‌اند.
این امر به خاطر عدم آموزش تیم فروش نیست، بلکه به خاطر عدم آموزش صحیح و حرفه‌ای تیم فروش است. اینان فروشندگان سنتی هستند.تمام تمرکز شرکت باید بر تلاش‌های 55% فروشندگان باشد و زیرا که این گروه از فروشندگان، نتایج واقعی فروش را رقم می‌زنند.

4- تعریف، حمایت و اقدام 
برخی شرکت‌ها تمرکز بالایی بر فرایند و متدلوژی فروش دارند. فرایند فروش و روش‌های آن رفتار فروش سازمان را هدایت و راهبری می‌نمایند. مدیران کلیات فرایندها و روش‌های به کار گرفته‌شده معینی را می‌شناسند، اما در خصوص اقدامات روزانه راهنمایی خاصی مدنظر ندارند.
  • بر طبق یک تحقیق از موسسه گالوپ، با پرسش از 12.5 میلیون نفر مشخص‌شده است که 50% افراد دقیقاً نمی‌دانند که مدیرانشان از آنان چه انتظاری دارند؟
علت این امر عدم شفافیت در خصوص نحوه اقدام در فرایندها و روش‌های به کار گرفته‌شده است.
هنگامی‌که تمرکز آموزش فروش بر حمایت و کمک به فروشنده در تعیین اهدافش باشد :
1- باید فعالیت‌های حمایتی و راهبری بر اعمال تک‌تک کارشناسان فروش اعمال تا فروشنده به نتایج موردنظر دست یابد.
2- تعیین یک چهارچوب استاندارد به‌عنوان شاخص ارزیابی عملکرد و ارزیابی موفقیت‌ها.
3- وجود انگیزه و تعهد در نزد فروشندگان را به حداکثر رسانید.
پس از هدف‌گذاری، طراحی و تبیین برنامه عملیاتی(برنامه اقدام) برای رسیدن به اهداف بسیار حائز اهمیت است.
  • گاه برای ما پیش‌آمده است که در طی تماس اولیه با مدیر یک شرکت از وی سوال نموده‌ایم که آیا سازمان برنامه عملیاتی نیروهای فروش خود را آماده نموده تا بر اساس آن برنامه آموزشی خود را طرح‌ریزی نماییم؟ وی فوراً پاسخ مثبت داده است. اما در روز برگزاری جلسه آموزشی، مشخص‌شده است که در حدفاصل بین مکالمه تا روز برگزاری جلسه آموزشی، این برنامه آماده‌شده است،و این خود نشان‌دهنده میزان اهمیت برنامه‌های عملیاتی برای هر سازمانی است. همین اقدام سازمان که می‌تواند به کمک یک مشاور یا مدیران عالی سازمان انجام گردد، منجر به افزایش راندمان و کاهش دوباره‌کاری‌ها خواهد شد.

5- طراحی آموزش اثربخش :
معمولاً مربیان، عکس‌العمل‌های فروشندگان پس از برگزاری جلسات آموزشی را بی‌اهمیت جلوه می‌دهند.
بر اساس مدل دونالد کرک پاتریک، آموزش دارای چهار مرحله است:
      • مرحله 1 : ارزیابی عکس‌العمل (آیا محیط برای آموزش مناسب و حضار راضی و شاد هستند ؟)
      • مرحله 2 : ارزیابی آموزش (آیا آنان چیزی آموختند؟)
      • مرحله 3 : ارزیابی رفتار (آیا آموزش موجب تغییر رفتار شده است؟)
      • مرحله 4 : ارزیابی نتایج تجاری (آیا فرایندها، برنامه‌ها و زیرساخت‌های اجرایی فراهم است ؟)

طراحی آموزش اثربخش
 آموزش تکنیک‌های فروش بر اثربخشی تیم فروش
همه سازمان‌ها به دنبال سطح 3 و 4 ( تغییر رفتار نیروی فروش و نتایج تجاری از فروش ) هستند و سطح 1 را بی‌اهمیت می‌شمارند، درحالی‌که اگر تا شادی و رضایت در جلسه وجود نداشته باشد (رضایت از نحوه تدریس،زمان، مکان و شخصیت مدرس)، مراحل بعدی نیز دست‌نیافتنی است.
اگر فروشنده در جلسه آموزشی تنها حضور فیزیکی داشته باشد، نباید نتایج مناسبی از ارزیابی سطح 3 و 4 در کارنامه وی در نظر گرفت.

6- تقویت یادگیری و انتظارات :
پس از گذشت ماه‌ها از برگزاری جلسات آموزش فروش، شاید فروشندگان بیان نمایند :
  •  مباحث مطرح‌شده در دوره آموزش فروش را به یاد نمی‌آورم.
  •  هرگز به یاد نداریم که نصایح و نکات آن دوره‌فروش را بکار گرفته باشم.
  •  بر تکنیک‌های فروش تمرین ننمودم تا با اعتمادبه‌نفس بتوانم از آن‌ها در فرایند فروش خود استفاده نمایم.
برترین شرکت‌ها که دارای برترین نتایج تجاری و پایدارترین نتایج تجاری از دوره‌های آموزشی و مربی‌گری خود هستند، تقریباً 2 برابر سایر شرکت‌ها، پس از هر دوره آموزشی زمان برای تمرین تکنیک‌ها و تقویت تیم فروش خود صرف می‌نمایند.
      • اگر بلافاصله پس از برگزاری دوره‌فروش، تقویت و تمرین نکات رخ ندهد، تقریباً پس از دوه ماه، این آموزش به یک چاقوی کند تبدیل‌شده و اثرگذاری خود را تدریجاً طی 14 ماه آتی از دست می‌دهد.
      • اگر بلافاصله پس از برگزاری دوره‌فروش، تقویت و تمرین انجام شود، تقریباً از ماه اول، اثربخشی دوره آموزش فروش افزایش پیدا خواهد نمود در طی 10 ماه با اوج خود خواهد رسید.

 آموزش در بزرگ‌سالان باید با تمرین و تکرار همراه باشد تا به تغییر رفتار پایدار بی انجامد. 

7- موظف به پاسخگو بودن :
فروش یک فرایند است. دارای داده و ستادهایی باقابلیت شناسایی و ارزیابی است. اگر قادر به افزایش کارایی و اثربخشی باشید، حتماً ستاده‌های بهتری خواهید داشت. در خصوص تیم فروش، ستاده همان عملکرد فروشندگان است.
اگر فروشندگان خود را در قبال شدت، ثبات و کیفیت ارائه خدمات مشاوره به مشتریان، موظف به پاسخگویی ننماید، بعد از برگزاری دوره آموزشی و با تمرین، تکرار و تقویت مطالب نیز به نتایج مناسب دست نخواهید یافت. شما باید اعمال فروشندگان را ارزیابی نمایید، ارزیابی سبب ایجاد حس تمایل به اثربخش بودن در سازمان خواهد شد.
ارزیابی باید بر اقدامات و نتایج حاصل از آن اقدامات، صورت پذیرد. فروشندگانی که با افزایش سطح ستاده‌های خویش به دنبال موفقیت خود و سازمان نیستند، نتایج ارزیابی ضعیفی خواهند داشت.

اگر تمام موارد فوق در فروشنده شما متبلور است، پس یک فروشنده ماهر و حرفه‌ای در تیم خوددارید.

1. Kirkpatrick, D.L & Kirkpatrick, J.D (2005): Transferring Learning to Behavior: Using the Four Levels to Improve Performance. San Francisco: Barrett-Kohler.
2. Kaplan, R.S & Norton, D.P (1996). The Balanced Scorecard- Translating strategy into action. Boston: Harvard Business School press.
3. Mike Schultz is president of RAIN Group and author of Rainmaking Conversations: Influence, Persuade and Sell in Any Situation.
4. Kirkpatrick, D.L., & Kirkpatrick, J.D. (1994). Evaluating Training Programs, Berrett-Koehler Publishers.
5. رضایی قهرمان،محمدرضا؛آقاسیدحسینی،سیدرضا؛"دوازده گام تا تدوین و پیاده سازی کارت امتیازی متوازن و تعیین شاخص های عملکردی"؛انتشارات برگا؛1390.
تیم مشاوران مدیریت ایران : مطالب این سایت شامل حمایت از حق مؤلف و مترجم است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.

۱۳۹۴ اردیبهشت ۱۸, جمعه

فروشگاه زنجیره ای تسکو

تیزر تبلیغاتی فروشگاه زنجیره ای تسکو
تیم مشاوران مدیریت ایران IranMCT آماده ارائه خدمات مشاوره بازاریابی - مشاوره تبلیغات برای شرکتهای دولتی و خصوصی است.

8 سوال برای استخدام بازاریاب مناسب - جذب نیروی انسانی برای بازاریابی

تیم مشاوران مدیریت ایران :
اگر به دنبال جذب نیروی بازاریابی (استخدام بازاریاب) برای تشکیل یا تکمیل تیم بازاریابی خود هستید، حتما به دنبال نیرویی با بیشترین هماهنگی فرهنگی را با سازمانتان خواهید بود، نیرویی که ارزش سازمان شما به‌طور کامل درک نماید.
حتما به تجربیات پیشین کاندیداهای احتمالی توجه و در حین مصاحبه استخدامی از آنان سوالاتی خواهید پرسید.
8 سوال برای انتخاب عضو مناسب برای تیم بازاریابی
سوالات استخدام مصاحبه نیروی بازاریابی - بازاریاب

مسئله این است که به عنوان مدیریت بازاریابی، چه سوالاتی را در فرایند مصاحبه شغلی کاندیدای عضویت در تیم بازاریابی بپرسیم ؟

1- چه خواهید کرد، اگر بودجه بازاریابی صفر باشد؟
بزرگی یا کوچکی بودجه بازاریابی مهم نیست، شما به فردی باهوش و جنگنده نیاز دارید. فرد موردنظر به چه میزان با بازاریابی چریکی یا بازاریابی محتوا آشناست ؟ اگر بازاریابی تنها به معنای خرج پول باشد، پس همه بازاریاب هستند.
سوال مهم: با بودجه صفر، چه تعداد تکنیک و روش بازاریابی، بلافاصله به ذهن کاندیدا خطور می‌نماید ؟

 2- اگر تنها عضو دپارتمان بازاریابی باشید، چه اقدامات اثرگذاری انجام خواهید داد؟
شبیه به نکته نهفته در سوال قبل، صرف‌نظر از تعداد نیروهای موجود در واحد بازاریابی، شما از فرد موردنظر، باید انتظار بالاترین میزان اثرگذاری را بدون اتکا بر دیگران داشته باشید. پس از وی سوال نمایید : یک روز از زندگی یک نیروی بازاریابی که به‌تنهایی در دپارتمان بازاریابی کار می‌نماید، چگونه به نظر می‌رسد؟

3- فردی در جایگاه شما، چه مهارت‌های تکنیکی باید داشته باشد ؟
چگونه باید مهارت‌های تکنیکی جدید را کسب نمایید ؟ امروزه، بازاریابان باید با تکنیک‌های نوین بازاریابی آشنا باشند. آیا کاندیدا در غیاب یک پایگاه اطلاعاتی یا برنامه خاص، آستین بالا زده و وارد میدان می‌شود ؟ از کجا شروع می‌کند؟

4- برای اینکه در جریان اتفاقات درون صنعت باشید، چه اقداماتی انجام می‌دهید؟
شناخت روندهای موجود و یا روندهای در حال ظهور، در صنعتی که در آن حضور دارید، یکی از عناصر کلیدی و موثر در بازاریابی محتوا یا بازاریابی مفهوم است. زیرا که باید پاسخی به چگونگی و چرایی اتفاقات پیرامونی در آن وجود داشته باشد.

5- چگونه اثربخشی تلاش‌های بازاریابی خود را ارزیابی می‌نمایید ؟
باید از کاندیدا سوال نمایید که چگونه انجام یا عدم انجام یک کار را تشخیص می‌دهد. چگونه هدف‌گذاری نموده و فرایند پیشرفت را ارزیابی می‌نماید؟

6- کدام بخش‌های سازمان باید در فرایند تصمیم سازی بازاریابی درگیر شوند و چطور؟
این سوال 2 جنبه دارد :
الف - به چه میزان به همکاری سایرین اهمیت می‌دهد ؟
ب - کاندیدا به‌عنوان یک جز از سازمان، چه تصویری از کل سازمان دارد ؟

7- یک ایده یا کمپینی که به رهبریت شما به شکست/موفقیت انجامیده است را بیان نمایید. چرا موفقیت/ شکست ؟
به مصاحبه‌شونده اجازه دهید تا بیان مثال، در خصوص موفقیت‌های پیشین خود توضیح دهد. آیا به نقش سایر همکاران در فرایند موفقیت خویش، اشاره می‌نماید؟ آیا به شکست‌ها اشاره می‌نماید ؟ چگونه شکست‌های خود را تحلیل می‌نماید؟ آیا علت شکست خود را درک نموده است؟ آیا خود مسئول شکست دانسته و خود را سرزنش می‌نماید ؟ از تجربه خود چه درسی کسب نموده است ؟

8- برای پیشرفت در کار چه اقداماتی باید انجام دهید ؟
یکی از سوالات متداول در جلسه مصاحبه، پرسش در مورد نحوه ارزیابی روزانه کاندیدا از فعالیت خویش است. چه میزان از استقلال و تفویض اختیار موجب رشد وی می‌گردد؟ حتما به کاندیداهای خود کارهایی برای انجام در خارج از محل کار محول نمایید، کارهایی در حوزه تحقیقات بازار، برندینگ و تولید محتوا.

تیم مشاوران مدیریت ایران : مطالب این سایت شامل حمایت از حق مؤلف و مترجم است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.
منبع : 

8 سوال برای انتخاب عضو مناسب برای تیم بازاریابی (استخدام بازاریاب مناسب)

اخبار مدیریت و تجارت