برنامه استمرار کسب و کار در شرایط بحرانی
در شرایط بحران اقتصادی و رکود بازار ، تقریبا ۹۵% سوالاتی که از مشاور مدیریت پرسیده میشود با عنوان زیر است :
|
|
اگر این عناوین فوق را بررسی نماییم ، خواهیم دید که همه این سوالات ناشی از عدم اطمینان از شرایط آتی بازار است. صاحبان کسبوکار از وجود یک بحران آگاهند و به دنبال پیدا کردن راهی برای حداقل نمودن آسیبها مرتبط با آن هستند.
ابتدا باید بحران را تعریف و سپس ارائه بهترین اقدامات برای نجات کسب و کار در شرایط بحرانی و رکود اقتصادی کشور بپردازیم.
بحران چیست ؟
بحران رویدادی است که به صورت ناگهانی رخ میدهد و باعث میشود که برای فرد، گروه و یا یک جامعه شرایط خطرناکی به وجود آید . معمولا این شرایط خطرناک ناپایدار است و در بازه زمانی مشخصی از بین رفته و یا بسیار کم میشود. این بازار زمانی میتواند یک ثانیه یا چند دهه باشد. برای از بین برندن بحران نیاز به برنامه و اقدامات مهم و فوری است که در غالب فعالیتهای مدیریت بحران بیان میشود.
مدیریت بحران
مدیریت بحران Crisis Management مجموعهای از برنامهها و اقدامات موثر به منظور کاهش روند، کنترل و رفع بحران است.
بزرگترین و خطرناکترین اقدام در مقابل بحران
بزرگترین و خطرناکترین اقدام در مقابل بحران ، نادیده گرفتن بحران است .
اولین گام در مواجه با بحران
اولین گام در مواجه با بحران ، اعتراف به وجود بحران و اعلام نیاز به کمک سایرین برای مقابله با بحران است. فردی که ادعا نماید که به تنهایی میتواند در مقابل تمام بحرانهای یک سازمان یا جامعه بایستد ، شجاع نیست بلکه بسیار احمق است.
در سالهای اخیر که میزان و شدت بحرانهای مالی و اقتصادی کشور در اثر تحریمهای بینالمللی بسیار زیاد شده است.بسیاری از رندان سعی به برگزاری دورهها و سمینارهایی در جهت کمک به جیب خود مینمایند و از بحران صاحبان و کسبوکار را به فرصتی برای خود تبدیل مینمایند. در بین سوالاتی که از ما پرسیده میشود ، این موارد بسیار جالب بود :
- بهترینشغل در زمان جنگ
- بهترینشغل در زمان تحریم
- کسب وکار موفق در دوران رکود
- کاسبیدر زمان رکود
- بهترینکسب و کار در شرایط فعلی
پاسخ ما البته به طنز این بود : برگزاری دورهها و سمینارهایی آموزش مواجه به بحران با ارائه تندیس/ مدرک رسمی
جالب آنکه در این دورهها و سمینارها در خصوص هر چیزی بحث میگردد ، جز خود بحران . سخنرانی از سوئیس آوردهاند تا در خصوص کسبوکار در شرایط تحریم صحبت نماید . آن هم از کشوری که سکههای ضرب شده سال ۱۹۰۹ ، ارزش خود را حفظ کرده است. این چنین افرادی اصلا نه با نوع کسبوکار در ایران و نه با شرایط تحریم آشنا نیستد. اصلا نمیدانند ، دلار حوالهای چیست. اصلا اطلاع ندارند که ارز دولتی چیست .
بهترین کارها برای نجات کسب و کار در شرایط بحرانی و رکود اقتصادی
- تا جای ممکن نقدی کار نمایید و یا بازه زمانی بازپسگیری وجه خود را بسیار کوتاه نمایید
- وام نگیرید و برای خود بدهی ایجاد نکنید.
- قرض ندهید ، زیرا احتمال سوخت شدن ، پول شما بالا است.
- با مشتری کنونی خود ارتباط موثر و بهتری برقرار سازید و سعی نمایید که برخورد خود را بهتر نمایید . حفظ مشتری کنونی در این دوران بسیار با اهمیت است.
- به دنبال مدیریت هزینه باشید ، باید مراکز هزینه در کسبوکار خود را پیدا نموده و جاهایی که پول از آن نشت مینماید را ترمیم نمایید. منظورمان خصیص بودن نیست ، منظور درست مصرف نمودن منابع است.
- در گرفتن اسناد و مدارک در خصوص تضمین پرداخت وجه و یا فروش کالا سختگیرانهتر عمل نمایید.
- برای کارکنان سازمان در خصوص شرایط بحرانی موجود در کشور ، بازار و سازمان خود صحبت نمایید اما نباید آنان را ناامید سازید.
- دوران بحران ، دوران بریزوبپاش نیست.
- در زمان بحران اقتصاد و مالی ، سعی کنید تا جای ممکن، سازمان را کوچک نگه دارید و دست به استخدامهای غیرضروری نزیند . اصطلاحا به دنبال امپراتوری سازی نباشید. برای یک مدیر نادان ، تعداد پرسنل ، نشان قدرت است
- با نیروی انسانی نزدیک شده و با آنان صمیمیتر شوید.
- عادت مشتریان برای خرید تغییر مینماید . زیرا بخش بیشتری از بودجه خود را صرف کالاهای اساسی و مهمتر نموده و کمتر به خرید محصولات تزئینی و یا غیر ضروری تمایل دارند . باید خود را با این تغییر تطبیق دهید.
- عناصر آمیخته بازاریابی خود را مجددا بررسی نمایید. آنها را با شرایط بازار به روز رسانی نمایید.
- محصولات ضعیف را از خط تولید خارج نمایید. در دوران بحران اقتصادی مصرف کنندگان تمایل به استفاده از کالاهای بادوام دارند.
- قیمت گذاری بسیار حساس میگردد. اگر در زمان بحران ، قیمتها را اگر تغییر دهید ، با تغییر مجدد آن بعد از بر طرف شدن بحران ، ممکن با مقاومت بازار روبرو شوید.
- روی کیفیت تبلیغات خود را متمرکز نمایید.
- برای مقابله با بحران ، اگر نیاز به تعدیل نیرو دارید ، از واحد فروش شروع نکنید.
- روشهای کم هزینهتر برای بازاریابی و فروش را از مشاوره بازاریابی بپرسید.
- از مشاورین کم تجربه به صرف اینکه حقالزحمه مشاوره آنان کمتر است ، استفاده ننمایید. حق المشاوره بالا یا داشتن کراوات و یا داشتن ماشین گرانقیمت ، نیز به معنای حرفهای بودن مشاور نیست.
- اگر تعداد محصولات موجود در انبار کم است ، بین نمایندگان فروش ، با آنانی ادامه دهید که شانس سوخت شدن پولتان کمتر است.
- تعطیل کردن شرکت خود یک راه مقابله با بحران است. اگر نیاز بود ، حتما به عنوان یک گزینه در گوشهای از ذهن آن را نیز داشته باشید. بقا در بازار به هر قیمت ، کار افراد نادان است.
- به فکر کشف بازارهای جدید باشید ( درون کشور یا خارج از کشور ) . مثلا اگر مشکل دریافت پول وجود نداشته باشد، صادرات میتواند گزینه مناسبی باشد.
نکات اصلی و مهم مدنظر را بیان نمودیم . آیا این نیاز به شرکت در همایش داشت ؟ تصمیم گیری برای کشف بهترین اقدامات برای نجات کسب و کار در شرایط بحرانی و رکود اقتصادی کشور از خلاقیت خود شما و مشورت حاصل میگردد. در دوران بحران به دنبال چشم و هم چشمی نباشید. در دوران بحران اقتصادی مشتریان از دو بعد آسیب دیده اند : بعد روانی و بعد اقتصادی
ناامنی شغلی بسیار بالاست و تمام صحبتها پیرامون نرخ ارز و طلا ، مسکن ، هزینه تحصیل و ازدواج است. افراد به دنبال کار و تلاش بیشتر برای پر کردن افت ارزش پول خود هستند تا بتوانند زندگی خود را حداقل در سطح قبلی نگه دارند و از خرید لذت قبل را نمیبرند. همه خریدها به علت نیاز آن لحظه نیست ، بلکه از ترس کمبود و یا نبود آن در آینده است. پس خریدها شکل سرمایه ایی و در جهت کاهش ریسک فقدان انجام میشوند.
مطالب این سایت شامل حمایت از حق مؤلف و مترجم بوده و هرگونه کپی برداری بدون درج لینک منبع پیگرد قانونی دارد
نوشته بهترین اقدامات برای نجات کسب و کار در شرایط بحرانی و رکود اقتصادی کشور اولین بار در تیم مشاوران مدیریت ایران IranMCT. پدیدار شد.
from تیم مشاوران مدیریت ایران IranMCT https://ift.tt/2wSiJVu
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر