برندسازی اینترنتی | برندسازی آنلاین | برندینگ آنلاین | برندسازی دیجیتال
برندسازی اینترنتی چیست ؟
برندسازی اینترنتی Internet Branding ، که آن را وب برندینگ نیز مینمامیم ، یکی از تکنیکهای مدیریت برند است که از دنیای وب به عنوان یکی از انواع رسانه به منظور معرفی برند به بازار آنلاین استفاده مینماییم. برندسازی اینترنتی یک استراتژی است برای دستیابی به موقعیت در دنیای کسب و کار است. حتی شرکتهای قدیمی و بالغ به دنبال سرماهی گذاریهای کلان روی ایجاد شهرت برند در دنیای وب هستند، زیرا استراتژی برندسازی اینترنتی تاثیر بسیار زیادی بر فعالیتهای برندینگ سازمان در دنیای واقعی دارد.
چرا برندسازی اینترنتی بوجود آمد ؟
با ظهور اینترنت و سپس آمدن نسل دوم وب Web 2 ( وب نسل دوم ، بر پایهٔ مشارکت و تعامل هوشمندانه انسان و نرم افزار است ) ، بازاریابان در سراسر دنیا در حال درک نمودن اهمیت استفاده از رسانه های آنلاین برای برندسازی هستند. نسل جدید مشتریان یعنی آنها که در اواخر دهه ۹۰ میلادی و بعد از آن و بویژه آنان که در ابتدای هزاره جدید متولد شدهاند، از تمایل بسیاری برای معاملات آنلاین برخوردارند. این بدان معنی است که بازاریابان و شرکتها اگر به دنبال هدف قرار دادن این بخش از بازار هستند، نیاز دارند تا محصولات خود را در دنیای مجازی به آنان معرفی نمایند. ضمنا با توجه به همه گیر شدن تلفنهای هوشمند توسط این بخش از جامعه، برندسازی اینترنتی محصولات بصورت آنلاین و در دنیای موبایل ، نه تنها دیگر لوکس نیست بلکه به واسطه تغییر عادت خرید مشتریان یک الزام به نظر میرسد. این همان دلیلی است که باعث میشود شرکتها به شدت در فضای مجازی اقدام به بازاریابی نمایند. به عنوان مثال، برندهای مانند نایک، آدیداس، کوکاکولا، پپسی و گپ که سیاست تبلیغ بصورت چاپی داشتهاند اکنون به سمت تبلیغات اینترنتی و فروش محصولات از طریق برندسازی اینترنتی ( برند سازی دیجیتال | برندینگ آنلاین ) گام برداشته اند.
آیا برندسازی اینترنتی ارزش سرمایه گذاری دارد؟
ممکن است یک شرکت دارای یک برنامه برندینگ بسیار قوی و منسجم باشد ، با این حال اگر به دنبال ایجاد یک برند آنلاین نباشد، یک مزیت را از دست میدهد. در مواجهه با برخی برندها که از در دنیای وب و دنیای واقعی فعال هستند ، از جذابیت کمتری برای مصرف کنندگان برخوردار است. اگر شما نیز تصمیم به تدوین و پیاده سازی یک استراتژی برندسازی اینترنتی داشته باشید، نباید شما انتقال ارزش مثبت و یا پیام مثبت برند به مشتری خود را فراموش نمایید. به طور خلاصه باید بیان نماییم که استراتژی مناسب برای برندسازی اینترنتی ، ارزش سرمایه گذاری را حتما خواهد داشت. بنابراین، کمپین وب برندینگ خود را شروع نمایید.
استفاده از نام برندسازی اینترنتی
قبل از ساخت یک استراتژی برندسازی اینترنتی، ابتدا باید بر علت استفاده از چنین استراتژیای تمرکز نمایید. دلایل اصلی استفاده اصلی استفاده از استراتژی برندسازی اینترنتی میتوانند به موارد زیر مرتبط باشد :
- بیان داستان برند
- شناسایی جایگاه مشتری
- آگاهی از برند
- ایجاد یک گفتگو با مشتریان
- بیان ارزش پیشنهادی به مشتری راغب
- ایجاد زمینه فروش
پیشنهاد ما به عنوان مشاور این این است که در برای شروع از یکی از موارد آغاز نمایید.
مثالهایی از برندهایی که به حوزه برندسازی اینترنتی وارد شدند
میتوان گفت که این برندها برای جوانان جذاب هستند و بنابراین باید بازاریابی آنلاین داشته باشند. این یک حقیقت است که حتی برندهای سنتی مانند Kellogg’s نیز بصورت آنلان بازاریابی میکنند چراکه بسیاری از زنان شاغل نیز امروزه خرید خود را آنلاین انجام میدهند. جدای این موضوع، برندهایی مانند Swatch وجود دارند که کاملا از روی اجبار به سمت بازاریابی اینترنتی رفتهاند ، چون مشتریان آنها در گوشهای از بازار قراردارند که دسترسی به آنان و ارسال پیام برند ، فقط از طریق برندسازی آنلاین انجام میپذیرد. یک دلیل احتمالی برای این موضوع این است که بسیاری از رخ دادهای ورزشی از طریق اینترنت بصورت زنده قابل مشاهدهاند. با توجه به ارتباط عمیق سازندگان ساعت های لوکس مانند سواچ و Rolex با دنیای ورزش دارند، طبیعی است که این شرکتها در فضای مجازی به دنبال مشتریان خود باشند. تبلیغات موبایل محور مدتهاست که توسط بازاریابان و شرکتها مورد پذیرش قرار گرفته است. به عنوان مثال Apple و Microsoft باید بصورت انحصاری بر روی برندسازی اینترنتی تمرکز کنند چراکه مشتریان آنها اکثرا کسانی هستند که برای کسب اطلاعات بصورت مستمر در فضای مجازی هستند.
بازاریابی آنلاین یک شمشیر دو لبه است
بازاریابی آنلاین و به طبع آن برندسازی اینترنتی یک شمشیر دو لبه است. نه تنها اخبار در محیط آنلاین به سرعت پخش میشود بلکه افراد برای اینکه اولین منبعی باشند که آن را در توییتر یا فیس بوک نشر میدهند رقابت میکنند. به عنوان مثال وقتی یک محصول دارای وجهه منفی میشود، اخبار مربوط به آن چه حقیقت و چه دروغ باشد به سرعت پخش میشود و این امر منجر به از دست رفتن ارزش ویژه برند میگردد. به علاوه بازاریابان نمیتوانند جریان گردش اخبار را که توسط جامعه تولید میگردد را کنترل کنند پس آنها باید نسبت به محتوایی که برند آنها تولید میکند آگاه باشند. ضمنا بازاریابی در اینترنت یا گوشی های هوشمند تحت تاثیر مفهومی بنام هوش گروهی یا خرد جمعی است. این بدان معناست که رفتار گروهی در میان مشتریان مرسوم و معمول است.
نتیجه گیری از نظرات دیگران
هرگاه یک برند به تعداد زیادی ازمشتریان دست میابد، بازاریابان راه ساده برای نفوذ در میان آنان دارند چرا که آن برند دارای وجهه اجتماعی شده است. پذیرندگان اولیه (اولین خریداران یک محصول) و نظر سازان (افرادی که نظرشان بر روی بقیه جامعه تاثیر میگذارد مانند خبرنگاران) از طریق نقدهای خود در باره یک محصول این اطمینان را میدهند که مشتریان جدیدی که در مورد خرید یک کالا شک دارند، همان کاری را میکنند که پذیرندگان اولیه و نظرسازان کرده اند. همانطور که قبلا گفته شد این امر میتواند منفی نیز باشد، بدینگونه که اخبار بدی در مورد یک محصول به سرعت پخش شود. میتوان گفت که برندسازی اینترنتی هم یک فرصت بوده و هم یک خطر و بازاریابان باید از این موضوع آگاه باشند.
نوشته برندسازی اینترنتی ( Internet Branding ) چیست ؟ ( برندسازی آنلاین | برندینگ آنلاین ) اولین بار در تیم مشاوران مدیریت ایران IranMCT. پدیدار شد.
from تیم مشاوران مدیریت ایران IranMCT https://ift.tt/2IDXgEr
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر